Top

Klantenservice

Vlinderdasjes.nl | Klantenservice
 

Verzending en bezorging
Wanneer kan ik mijn bestelling ontvangen?
Bestellingen worden na betaling direct in behandeling genomen. De verwachte levertijden staan bij het desbetreffende artikel. Dit zijn slechts richtlijnen, maar over het algemeen worden bestellingen tussen 1 en 2 werkdagen verzonden.

Wij verzenden met PostNL, hoe lang duurt dat?
Zoals u hierboven ook kunt lezen, over het algemeen worden bestellingen tussen de 1 en 2 werkdagen verzonden, de verwachte levertijden staan bij het desbetreffende artikel.

Niet thuis? Wat te doen als PostNL is langsgeweest.
Voor PostNL geldt, dat uw bestelling na een mislukte eerste aflevering, deze op het postkantoor kunt ophalen. U dient wel een ID mee te nemen
Echter, het af laten leveren op een ander adres (buren e.d) of op de werkplek, behoort ook tot de mogelijkheden. Wij sturen het grotendeels middels brievenbus post, dus in de meeste gevallen hoeft u hier niet voor thuis te blijven.


Wat zijn de verzendkosten voor Nederland, en de rest van Europa?
Tijdens het bestelproces kunt u al zien wat de verwachte verzendkosten zijn. Tijdens het afrekenen ziet u de daadwerkelijke verzendkosten, en deze lopen grotendeels gelijk met de tarieven van PostNL.
Brievenbuspost Nederland kost € 1,95 tot een bestelwaarde van tot € 20,00. Daarboven is het gratis verzenden.
Brievenbuspost België kost € 2,49 tot een bestelwaarde van € 20,00. Daarboven is het gratis verzenden.
Pakketten worden verzonden a €6,95 - met track en trace nummer.
U kunt dit ook nalezen op onze "verzendkosten pagina"


Verzenden jullie alleen naar Nederland?
Nee, wij verzenden in principe overal ter wereld. Dus als u een artikel vanuit Nederland, naar bv Canada wilt versturen, dan kan dat ook. De verzendkosten ziet u voor het betreffende land, tijdens het afrekenen. U kunt zelfs kiezen om het in cadeaupapier in te laten pakken.
 
Ruilen en retourneren
Wat is de afkoelingsperiode (zichttermijn) bij Vlinderdasjes.nl?
De afkoelingsperiode is 14 dagen. De consument kan de koop binnen 14 dagen ontbinden en heeft vervolgens nog 14 dagen de tijd om het product daadwerkelijk terug te zenden. Dit is wettelijk vastgelegd. Uw zichttermijn gaat in op moment dat u het heeft ontvangen.

Ik wil het artikel terug sturen / retourneren, hoe te handelen?
Als het artikel niet aan uw verwachtingen voldoen, dan kunt u dit kenbaar maken door een retour verzending aan te maken. 
 • Er dient binnen 14 werkdagen na ontvangst van de bestelling een retournummer aangevraagd worden via het retourformulier
 • De bestelling dient zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na het toekennen van het retournummer retour gestuurd te worden.
 • De retourartikelen dienen, indien redelijkerwijs mogelijk, onbeschadigd en indien mogelijk in originele verpakking geretourneerd te worden.
 • Indien een verpakking beschadigd of aangebroken is, kan Vlinderdasjes.nl een bedrag  in mindering brengen op de restitutie. Het product moet weer als nieuw verkocht kunnen worden. Dit geldt niet voor producten die in plastic gesealed hardcase zijn, deze moeten altijd open geknipt worden om het artikel te proberen. 
 • Onverkoopbare en beschadigde artikelen kunnen niet retour genomen worden.
 • De retourartikelen dienen goed verpakt retour gestuurd te worden.
 • U krijgt van ons altijd een email als uw retourzending ontvangen is.
 • De retourzending dient voldoende gefrankeerd naar ons worden toegestuurd.
 • Op de retourzending dient duidelijk het retournummer vermeld te staan.
 • Problemen met de verzending bij of door het bedrijf dat zorg draagt voor de verzending naar ons, zijn voor risico van de klant. Komt een retour niet bij ons aan, dan dient u zelf contact op te nemen bij de vervoerder. Wij vergoeden geen retouren die niet zijn ontvangen. Het advies is om uw retourzending aangetekend te versturen.
 • Verzendkosten van retour gestuurde artikelen zijn voor de koper.
 • Vlinderdasjes.nl, vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij Vlinderdasjes.nl aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Vlinderdasjes.nl gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.
 
Hoe een retourzending aanmaken
Wanneer u een product wilt terugsturen, kunt u gebruik maken van dit retour-formulier. U vult alle gegevens in, en verstuur deze door op de button "verzenden"  te klikken. U krijgt van ons een bevestiging van deze retouraanmelding. Stuur uw product pas retour nadat wij u een retournummer hebben toegestuurd. Zonder dit nummer kunnen wij uw retourzending niet in behandeling nemen. Nadat wij uw retourzending hebben ontvangen, zult u binnen 14 dagen uw aankoopbedrag teruggestort krijgen op de door ons bekende rekeningnummer.

Adres retourzendingen:
Webshop Vlinderdasjes.nl
Desertosingel 89
2909PA Capelle aan den IJssel


Ik wil het artikel ruilen, wat te doen?
Ruilen is altijd mogelijk, binnen 14 dagen na ontvangst. We nemen aan dat u na uw zichttermijn het artikel wilt behouden. U kunt contact opnemen via het contactformulier om een aanvraag tot ruiling van uw bestelling aan te vragen.

Meer informatie over ruilen en verzending
 
Zakelijk kopen – BTW nummer in het buitenland (binnen de EU). Indien u zakelijk producten wilt kopen via de 0% BTW regeling als klant buiten Nederland maar binnen de EU, is dat mogelijk. Hiervoor moet u een geldig BTW nummer + inschrijving van het handelsregister kunnen overleggen. Om hiervoor in aanmerking te komen kunt u in uw account uw BTW nummer en handelsregisternummer ingeven. Om uw BTW nummer en inschrijving te verifiëren, maken wij gebruik van het VIES, een Europees medium dat op basis van een grote database realtime BTW nummers kan controleren. Ook kunnen wij eventueel de gegevens toetsen bij Graydon. Indien uw BTW nummer ongeldig is, kunnen wij helaas niet op levering overgaan en zult u zich moeten wenden tot uw belastingdienst. Wanneer u van deze optie gebruik wenst te maken zijn wij verplicht de producten van uw bestelling op te sturen, kan dit enkel naar het adres waarop uw BTW nummer is geregistreerd. Achteraf, na eenmaal een bestelling te hebben gedaan, zonder ingave van de juiste gegevens, kunnen wij dit helaas niet meer veranderen, en zal dus gewoon 21% BtW worden geheven.

 
Veilig betalen

Vlinderdasjes.nl heeft de beschikking over wel 12 verschillende manieren om te betalen. De meest bekende is iDeal, maar ook Paypal, en achteraf betalen horen bij de betaalmogelijkheden.
Zie ook de uitgebreide informatie op onze "betalen en verzenden" pagina.

Garantie
Onverminderd de rechten en vorderingen die de koper op grond van de wet toekomen, geeft Vlinderdasjes.nl de volgende specifieke garanties:

 • Alle producten hebben een garantietermijn van 12 maanden.
Om in aanmerking voor garantie te komen, kunt u een email sturen via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op hoe wij de garantie gaan afwikkelen.


Klachten?
Het kan altijd gebeuren dat u een klacht heeft, en of dat nu over de bezorging is, of over het artikel, wij nemen elke klacht serieus.
U kunt uw klacht kenbaar maken door gebruik te maken van ons klachtenformulier, en u daarin zo duidelijk mogelijk vertellen wat u klacht inhoudt.
Wij bevestigen uw verstuurde email binnen 24 uur, en komen binnen 72 uur hier op terug met een oplossing. Aangezien iedere klacht, hoe klein ook, eerst bekeken dient te worden, willen wij u zo goed mogelijk daar over informeren.

 • Wat te doen als uw klacht niet naar tevredenheid wordt afgehandeld?

Vlinderdasjes.nl wordt lid van van de Stichting Webshop Keurmerk en respecteert het Keurmerk-code van de Stichting Webshop Keurmerk. Wij willen u er op wijzen dat indien u van mening bent dat de klacht door ons niet naar behoren wordt opgelost of onderzocht, u te allen tijde een beroep kunt doen opeen bemiddelende rol van de Stichting Webshop Keurmerk. Leidt de bemiddeling niet tot het gewenste resultaat dan kan het geschil worden voorgelegd aan de Geschillencommissie SGC. Tenslotte willen wij alleen tevreden klanten. Tot die tijd kunt u ons gewoon mailen, en lossen we het goed op

 Als uw vraag hierboven niet staat vermeld, neem dan contact op via het contactformulier.


Alle getoonde prijzen zijn inclusief 21% BTW, exclusief verzendkosten. Eventuele fouten voorbehouden.


Heeft u nog specifieke klantenservice vragen, dan kunt u deze eventueel hieronder ook plaatsen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

@