Top

Wanneer draag je een vlinderdas?


Wanneer draag je een vlinderdas

Wanneer draag je een vlinderdas?

Die vraag krijgen wij geregeld, wanneer draag je nu een vlinderdas, en wanneer bijvoorbeeld een stropdas.
Eigenlijk is het heel simpel, op een smoking, black tie of rokkostuum, draag je altijd een vlinderdas. En, zeker niet onbelangrijk, pas de kleur van je vlinderdas aan, aan je partner. Dat wil zeggen, als uw partner een bordeaux rode jurk aan heeft, dan is het raadzaam om daar bijvoorbeeld geen witte of zwarte vlinderdas bij te dragen. U past uw vlinderdas aan, en zal dus een bordeaux rode kunnen dragen. Het hoeft niet, het is wat u zelf mooi vind, maar heel vaak wordt dat wel gedaan.

Er zijn natuurlijk legio mogelijkheden om een vlinderdas te dragen. Gaat u naar een belangrijk evenement, dan is een pak met een vlinderdas heel stijlvol. Zeker als u daar een wat exclusievere vlinderdas opdraagt, dan de standaard basic vlinderdassen.

Een vlinderdas voor een cruise


Verder natuurlijk als u stijlvol gekleed wilt zijn tijdens een cruise. Als u reist met een cruiseschip, dan zijn daar drie soorten dresscode, casual, dat mag een nette pantalon zijn, met een overhemd, met of zonder jasje. Dan het formele, dat is een black tie, deze wordt gedragen met een vlinderdas, en het informele, dat is pantalon met jasje, al dan niet met een vlinderdas of stropdas. Op deze Engelse pagina van "Cruise Line Dress Codes" ziet u, bij welke cruise-maatschappij u welke dresscode geldt.

Een vlinderdas op kantoor?

Ja tegenwoordig dragen steeds meer mensen een vlinderdas op kantoor. Daar is niets vreemds aan, we hebben klanten die geregeld een mooie vlinderdas uitzoeken voor het dragen op kantoor. Dit kan een gewoon goedkope vlinderdas zijn, bij ons bijvoorbeeld uit de basic collectie.

Een Kerst vlinderdas, altijd stijlvol.


Steeds meer klanten dragen tijdens de Kerst en oud en nieuw, een Kerst of Oud en Nieuw vlinderdas. Dit staat altijd netjes, en kan in diverse kleuren gecombineerd worden. We hebben ook speciale Kerst vlinderdassen, met leuke figuren, eens wat anders dan een foute Kersttrui.